I lørdags skulle jeg til hygge-aften hos mine yndlingstøser. Mine forældre skulle passe hvalpen så jeg tænkte at jeg ville bage en gang "taknemmeligheds cupcakes" - så kunne jeg også tage nogle med til tøseaften.
Jeg er selv stor fan af hjemmebag <3
Jeg valgte at give mig i kast med en omgang cupcakes, men havde sg* ingen æg så det var liiidt skeptisk jeg kastede mig ud i det.
Jeg elsker alt med chokolade (altså desserter og bagværk) og hvis det kan kombineres med hindbær er jeg solgt! YUM
Opskriften er super nem og tager ingen tid - hvilket jo også er ret nice hvis man er lidt i tidspres.
Jeg synes faktisk de blev ret så gode! Det er ikke sidste gang jeg bruger den opskrift....lavede den lidt på gefülen og sjussede mig frem til hvad og hvor meget der mon skulle i.
Arbejdstid: 20 min.
I ovnen: 12-15 min.
Her er hvad jeg mixede:
Til kage-dejen:
200 gr hvedemel
2 tsk bagepulver (med top på)
130 gr sukker
1-2 tsk vaniljesukker
3 1/4 - 3,5 dl mælk (brugte skummemælk)
1 dl olie (brugte solsikkeolie - lad være med at bruge eks. olivenolie, men brug en smags neutral olie)
50 gr kakaopulver
50-100 gr chokolade (Jo mere jo bedre! Jeg brugte 50/50 af mørk og hvid chokolade "Superior" fra Føtex)
Til frosting:
250 gr flormelis
75 gr smør
1 tsk vaniliesukker
1/4 dl mælk (IKKE mere)
Lidt pastafarve (jeg bruger den fra Wilton)
Lidt hindbærekstrakt (bruger Dr. Oetker)
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader (jeg bruger varmluftsovn).
Jeg startede med at blande alle tørstofferne sammen og derefter mælk og olie.
Den hakkede chokolade kommes i til sidst. Det hele skal mixes til en jævn blanding. Man kan godt lige tillade sig at smage dejen hvis man er til det - der er jo ikke æg i ;)
Når det hele er mixet godt hældes blandingen i cupcakesforme. Jeg sætter papirsforme i en metal-form så det ikke flyder ud undervejs. Formene fyldes halvt op med dej og sættes i ovnen i 12-15 min.
Når kagerne tages ud stilles de direkte over på en rist så de kan køle af.
Mens kagerne køler går man igang med at lave frosting. Der skal meget lidt hindbærekstrakt i selfølgelig alt afhængig af hvor meget det skal smage, men jeg synes den er kraftig!
Pastafarven skal man også passe på med. Jeg bruger enden af en teske til at dosere og meget lidt ad gangen.
Jeg mixer alle ingredienserne først med en ske. Derefter med en elpisker. Grunden til dette er at hvis jeg kun bruger elpisker så står der flormelis ud alle vegne og det gider jeg ærlig talt ikke!!
Nå men jo længere tid i pisker jo luftigere bliver frosting.
Derefter i en sprøjtepose og trylle rylle rylle på de afkølede kager.
Mmmmums - god fornøjelse!
TIPS:
- Brug rigtige hindbær i frostingen eller tilsæt til dejen.- Lav din egen hindbær ekstrakt fra frosne hindbær.
- Pas på med for meget mælk, hindbærekstrakt osv i frosting da den absolut ikke må blive for tynd. Så bliver den ubrugelig og klasker om kagerne
- Sørg for kagerne er helt afkølede inden de pyntes med frosting
- Nyd i godt selskab til en god kop kaffe :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar